(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Polévka z červené čočky
Potřebné ingredience
1 malá cibule, 1 stroužek česneku, šálek červené čočky, 1 mrkev, 1 petržel nebo kousek celeru, 1 bobkový list, majoránka, sůl.
Postup přípravy
Cibuli najemno nakrájíme a spolu s rozsekaným česnekem zesklovatíme na trošce olivového oleje. Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na malé kostičky, přidáme a krátce osmahneme. Přisypeme propláchnutou čočku, zalijeme takovým množstvím vody, aby vše lehce plavalo (cca 1 l), osolíme mořskou solí, popř.dochutíme polévkovým kořením bez glutamanu a majoránkou, přidáme bobkový list a pod pokličkou necháme vařit 15-20min. Čočka se rozvaří, zeleninka změkne, rozšleháme lehce metličkou, vyjmeme bobkáč a polévka je na světě. Není třeba zahušťovat, tím jak se čočka rozvaří, je polévka přesně jak má být a moje děti ji milují. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé